Кошик
635 відгуків
promo_banner
Вишгород, Київ, Україна
+380 (95) 684-19-09
+380 (96) 092-76-30
"MaxSim". Мобильные телефоны и смартфоны.
Кошик
Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 2
Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 3
Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 2
Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 2
Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 3
  • Високоякісний зелений чай матча Matcha Tea (маття) 100 г, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

 

Японський чай Матча. Опис

Японський порошковий зелений чай Матча ( його ще називають "маття") має характерний яскраво-зелений колір настою з трав'яним ароматом. Після вживання залишає ніжний, солодкуватий посмак.

Саме цей чай традиційно використовується в класичній японській чайній церемонії. У наш час матча також широко використовується як харчова добавка до різних японських десертів вагасі, морозива з зеленим чаєм, а також до локшини соба.

Матча виготовляється з листя чаю, які перед збиранням затіняються, так само як і чай гекуро, на відміну від інших різновидів порошкових чаїв, як-от порошковий чай сенча.

Підготовка маття починається за кілька тижнів до збирання врожаю, коли кущі чаю закриваються від прямих сонячних променів. Це уповільнює ріст, робить листя більш темним і збагачує чайний лист амінокислотами, які роблять чай солодшим.

Після збирання врожаю, якщо листя скручують і сушать, то вийде чай гекуро (перлинна роса). А якщо листя сушиться прямими, розмелюються, то виходить чай тэнтя. Для виробництва маття з чаю тэнтя прибирають стебла та прожилки, а потім перемелюють його в яскраво-зелений, талькоподібний порошок. 

Смак чаю маттю визначається наявністю амінокислот. Вищеі сорти маття мають інтенсивніший, солодкий смак і глибокий аромат, ніж нижчі сорти чаю, зібрані того ж року пізніше.

Заварювати 2-3 хвилини за температури води 80 градусів.

Зазвичай вважається, що 40 грамів маття потрібно для приготування 20 чашок немає або 10 чашок койтя.

Немає, або слабкий чай, готується приблизно з 2 грамів (що становить приблизно половину чайної ложки, тобто без гірки), порошку маття й приблизно з 70 мл гарячої води на одну чашку. Немає потреби збивати для утворення піни або пити без піни за бажанням (або відповідно до традиції певної школи чайної церемонії). 

Койтя, або міцний чай, готується з набагато більшої кількості порошку (зазвичай потрібно вдвічі більше порошку та половину води): приблизно 4 грами (що дорівнює одній повній чайній ложці, тобто з горочкою) маття й приблизно 50 мл гарячої води на чашку. 

Основні
ВиробникMatcha Tea
Країна виробникКитай
Тип чаюМатча
Склад чаюМоночай
Форма випускуПорошок
Вага100 г
  • Ціна: 195 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner